Horeca

Horeca is eigenlijk een afkorting voor Hotel, Restaurant en Café. Je kunt werk vinden in deze drie verschillende soorten bedrijven. Je bereidt dan werkzaamheden voor  in bijvoorbeeld een restaurant of een café.

Welke methode krijg je?

In je derde leerjaar start de Orion Werkstraat. Je hebt dan je definitieve keuze gemaakt en loopt stage. In je vierde leerjaar ga je toewerken naar je certificaat.

Als je de opleiding Horeca volgt bij Orion loop je vanaf je derde jaar stage.

Wat leer je ?

In de Horeca  sector ben je dienstverlenend en daarom zie je er altijd keurig en representatief uit. Dat leer je vanaf dag één op school. Al snel weet je hoe je het mensen goed naar de zin kunt maken en wat wel of niet hoort.

Wij bieden de volgende trajecten aan:

  • Zelfredzaamheid; hier leer jij om voor jezelf eten klaar te maken, dat komt later goed van pas.
  • KPC: werken in de keuken; is een methodiek om de werkgeschiktheid van jongeren in algemene zin te vergroten en als theoretische onderbouwing voor alle leerlingen die zich voorbereiden op een stage.
  • Keukenvaardigheden restaurant; tijdens dit traject krijg je te maken met werkzaamheden in de keuken van een restaurant.

De praktijkopdrachten bestaan onder andere uit voorbereidende werkzaamheden, bijvoorbeeld het herkennen van apparatuur en producten, het omschrijven van de werking van apparatuur, het bereiden van een drie gangen menu en schoonmaakwerkzaamheden.

  • Horeca -assistent; Een horeca-assistent is werkzaam in drankenverstrekkende bedrijven, zoals cafés. Maar ook in niet-luxe maaltijdverstrekkende bedrijven zoals eenvoudige restaurants, eetcafés en fastservicebedrijven, zowel in de horeca als in de recreatie. Een horeca-assistent verricht taken grotendeels zelfstandig, maar wel onder leiding. Tijdens het traject Horeca-assistent krijg je te maken met werkzaamheden in de keuken en in het restaurant.

Welk diploma krijg je?

– Horeca niveau 1

– Keukenvaardigheden

– KPC Horeca Certificaat