De Verrijking – een bijzondere stage

Samen met MAS Dienstverleners zijn we een verrijkte stage gestart ‘De Verrijking’. In deze stage krijgen de leerlingen na een intensieve periode waarin hard wordt gewerkt aan hun werknemersvaardigheden een vast contract bij MAS Dienstverleners.

Alle leerlingen hebben aan het einde van het traject hun diploma SVS Schoonmaak, maar dat wil niet zeggen dat ze ook altijd in de schoonmaak aan de slag gaan. Er wordt gekeken naar wat ze willen en wat bij ze past. Zo hebben we een leerlingen die inmiddels werken in de horeca, logistiek en ook in de schoonmaak.

Bekijk het filmpje dat we van deze verrijkte stage hebben gemaakt.

 

 

Anouar

Op de foto Anouar die werkt in de Lookout van de Adam toren

Diploma èn vaste baan voor The Key leerlingen

MUG

Ontzettend trots zijn wij op onze leerlingen die The Key hebben doorlopen en nu met een vaste baan een mooie toekomst tegemoet gaan!

Tien jongeren van onze Orion Colleges kregen vrijdag 15 juli niet alleen een diploma voor de schoonmaakbranche uitgereikt, maar zes van hen kregen meteen een baan van MAS Dienstverleners.

Lees het artikel op MUG magazine over dit bijzondere traject voor deze kanjers.

 

Samenwerking MAS

mas

De Werkstraat is een samenwerking aangegaan met MAS (Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf). Directeur Rachma El Mouden gaat op Orion College Zuid een opleiding schoonmaak verzorgen, heeft een aantal vacatures opengesteld voor onze leerlingen èn heeft – als bestuurslid van MKB Amsterdam – haar contacten aangespoord om datzelfde te doen.

Orion geslaagden gefeliciteerd!

Ook dit jaar mochten we weer veel van onze leerlingen feliciteren met hun diploma’s en certificaten! Apetrots zijn wij natuurlijk op hen. Zelfs zo trots dat we alle namen in een paginagrote advertentie in het Parool hebben laten zetten.

GeVEELiciteerd!!!

geslaagd geveeliciteerd

Is de Werkstraat van Orion ook geschikt voor jou?

Bij ons kun je leren om te werken in logistiek, groen, zorg, horeca, detailhandel en techniek. Maar misschien weet je nog niet wat je wil en wat je kunt. Ook daar helpen we je mee! Ben jij die leerling die graag met zijn handen werkt èn door gedrag of beperking niet zo makkelijk aan een goede school of stage kan komen? Dan is de Werkstraat precies wat je nodig hebt!